Heb je altijd al wat met gebaren willen doen? Wil je graag binnen jouw werk of eigen praktijk gaan werken met Baby- en kindergebaren? Of zoek je als ouder naar een stevige verdieping in jouw mogelijkheden met of kennis van Baby- en kindergebaren? Ben je op zoek naar een gedegen opleiding hiervoor, gericht op kwaliteit en inhoud? Dan is de Gebarenstem Specialist Opleiding – Baby’s en kinderen wat voor jou!

De Gebarenstem Specialist Opleiding – Baby’s en kinderen wordt gegeven door Lissa Zeviar en duurt in totaal vijf dagen. Er worden ook lessen ingevuld door enthousiaste gastdocenten, kundig en zeer gerenommeerd op hun vakgebied. Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder meer de aspecten van kinderontwikkeling en taalontwikkeling, maar ook kennis over de dovencultuur en gebarentaal. In de opleiding wordt veel aandacht besteed aan de methode, maar vooral ook hoe je deze informatie overbrengt.

Inhoud van de lessen:

  • Presentatie van het Baby- en kindergebaren programma
  • Groepsdiscussie over de verschillende stadia van de ontwikkeling van een kind
  • ‘De meest gestelde vragen door ouders’
  • Gebarentaal en de dovengemeenschap
  • Het opzetten van een eigen cursus Baby- en kindergebaren
  • Hoe implementeer je Baby- en kindergebaren in je eigen regio
  • Informatie over hoe Gebarenstem jou kan ondersteunen
  • Rollenspel
  • Voorlezen met gebaren
  • Studenten presentatie

Omdat we het niveau van gebaren belangrijk vinden, willen we dat iedereen die als Baby- en kindergebarendocent aan de slag gaat ook voldoende gebarenkennis heeft.  Deze opleiding is inclusief een verplichte cursusdag Nederlandse Gebarentaal gericht op Baby- en kindergebaren gegeven. Deze NGT-dag vindt plaats voordat de Gebarenstem Specialist Opleiding – Baby’s en kinderen van start gaat. Wanneer je een erkende opleiding Nederlandse Gebarentaal hebt gevolgd, kun je vrijstelling aanvragen voor deze cursusdag (à €90,-). De vrijstelling kan worden toegekend na het afnemen van een gebarentoets.

Als er aan de gestelde eisen is voldaan, wordt de opleiding afgesloten met een certificaat dat geldig is voor de duur van drie jaar. Met dit certificaat kan de deelnemer zich aansluiten bij het Gebarenstem Netwerk. Dit houdt in dat, afhankelijk van welk lidmaatschap je kiest, je gesteund wordt door Gebarenstem, je kunt deelnemen aan de Gebarenstem Regio Overleggen (GRO), je korting krijgt op producten uit de webwinkel, je nascholing kunt volgen en hierdoor gegarandeerd bent van een hoge kwaliteitsnorm en door nascholing te volgen jouw certificaat na drie jaar verlengd kan worden. Tijdens de opleiding wordt hierover meer informatie gegeven.

De kosten voor de gehele opleiding van vijf dagen bedragen €715,= . Dit is inclusief koffie, thee, lunch, Babygebaren cursus- en activiteitenboek en een docentenhandboek.

Wil je deelnemen aan de Gebarenstem Specialist Opleiding – Baby’s en kinderen dan vragen we je om een e-mail te sturen naar info@gebarenstem.be. Daarin geef je informatie over jezelf, welke opleiding je gedaan hebt, wat voor werk je momenteel doet, wat je al van Baby- en kindergebaren weet en wat je er mee wilt gaan doen. Vergeet vooral niet je volledige naam, adres en telefoonnummer te vermelden. Er wordt dan een afspraak gemaakt voor een telefonische kennismaking.

Mocht je nog andere geïnteresseerden kennen, stuur deze informatie dan gerust door, voorlopig kan Nederland nog wel wat Baby- en kindergebaarders gebruiken!