Als gebarentaal gebruiker, is het fijn als de mensen om je heen ook gebarentaal kennen. Als ouder van een gebarentaal gebruiker, is het fijn zelf ook te kunnen gebaren. Als mens is het leuk en handig om te kunnen gebaren! Gebarenstem wil gebaren inzetten om communcatie tussen iedereen te ondersteunen en wil het wonder van gebarentaal met iedereen delen. Als je kunt gebaren, verbreed je je communicatie mogelijkheden. Hoe handig is het dat je door het raam kunt gebaren, over een grote afstand, op de dans vloer als je elkaar niet kunt horen praten of stiekem tijdens een vergadering? Hoe mooi is het dat mensen kunnen communiceren zonder te praten!

Gebarenstem gelooft in gebarentaal voor iedereen, iedereen kan gebaren. Gebarentaal verrijkt de communicatie en kan worden ingezet van 0-100 jaar. Baby’s kunnen eerder gebaren dan praten en dankzij de gebaren aangeven wat ze nodig hebben, beleven en interessant vinden. Voor peuters en kleuters vergroot gebaren het begrip van taal en de woordenschat en verduidelijkt gebaren abstracte begrippen. Voor schoolgaande kinderen verhoogt gebaren de (gedeelde) aandacht, concentratie, inhoudelijke kennisvergaring en taalontwikkeling. Voor de werkende populatie verrijkt gebaren de communicatie, zorgt de andere modaliteit voor vele voordelen voor elke beroepsgroep in de dagelijkse communicatie. Voor senioren zorgt gebarentaal voor het scherp houden van het brein en het behoud van kwalitatief goede communicatie bij gehoorverlies.

Lissa Zeviar heeft in 2019 op het congres van de Wereld Federatie van Doven (WFD) een posterpresentatie gegeven over waar Gebarenstem voor staat en hoe gebarentaal voor iedereen een verrijking is in het dagelijks leven.